Paraules d’acomiadament de regidor en el Ple de 19 de novembre de 2009

Com les quatre barres del penó de la Conquesta del nostre Rei Jaume I, faré les 4 últimes reflexions des de l’últim plenari d’aquesta legislatura, en el que ocuparé el càrrec de regidor del grup municipal GCiE:


1a reflexió.- DEMANAR DISCULPES PER SI DE CAS ALGÚ S’HA OFÉS.- Aclarir a tots/es els membres de Corporació, que encara que dins de la discussió política, de vegades passional o acalorada, mai, … mai … ha existit per la meua part, mala fe ni intencionalitat de causar cap mal a cap contrincant polític, ni a cap funcionari o treballador de l’ajuntament, ni a cap veí o veïna. Per davant, les meues disculpes si alguna vegada algú s’ha sentit molest o ofés.

2a reflexió.- CERTA TRISTESA PELS FRACASSOS COL·LECTIUS, QUE NO DEIXEN PROGRESSAR CASTELLÓI ELSSEUS CIUTADANS/ES.-

Me’n vaig de l’ajuntament amb un cert sentiment de tristesa, no per deixar el càrrec de regidor per suposat, sinó per una mala sensació que em queda dins de mi:

He vist des del funcionament de l’ajuntament, que massa vegades es posen els interessos partidistes i personalistes, per davant del bé comú del poble.

He denotat una total falta d’ambició, d’autèntica passió política, de falta de posar tot el cor i tot el cap en solucionar els problemes de sempre que afecten el poble de Castelló, i en superar els fracassos col·lectius que impideixen el progrés de tots/es els castelloners.

La gent parlant s’entén. I per parlar cal fer un exercici molt gran d’escoltar i,sobretot, d’exposar arguments damunt de la taula.

3a reflexió.- DOBLE UTOPIA FETA REALITAT. En coherència política amb els criteris de gestionar el lloc de regidor i la forma de treballar de l’agrupació d’electors Gent de Castelló i d’Esquerra, renuncie al meu càrrec de regidor, havent donat compliment a dos xicotetes utopies polítiques :

.- per una banda, la de demostrar-li al poble de Castelló que es pot fer política amb noves formes participatives, en les que podem treballar els qui som membres d’algun partit polític amb persones no afiliades a cap partit, i que , es pot defendre ací en el Ple tot allò que acorda el propi grup, encara que canvie la persona que ocupa el lloc de regidor. Agrair als meus companys/es de GCiE que han estat al meu costat en aquest periode. El meu suport i els meus ànims a Óscar Noguera, el futur regidor que continuarà el treball de GCiE.

.- per altra banda, la utopia d’haver arribat a formar part com a polític local de l’ajuntament del meu estimat poble, Castelló de la Ribera. He acomplert un somni personal que he tingut des de sempre: servir al meu poble des de dins de l’ajuntament.

4a i última reflexió.- RECORDS: DEL PASSAT HISTÒRIC I DEL PASSAT RECENT.- Per últim, vull acabar parlant del passat i no del moment polític present.

– Vull fer memòria històrica, com a militant d’Esquerra Republicana, i homenatjar des d’ací i des de la paraula, a tots aquells castelloners que per defendre La República foren assassinats, torturats, exiliats o maltractats per la repressió de la Dictadura franquista feixista, que han estat totalment oblidats des de la reinstauració de la democràcia fa 30 anys. El meu reconeixement a les seues famílies.

– Vull mirar el passat més recent, per recordar i homenatjar simplement des de la paraula, al nostre benvolgut company Ximo Villar, funcionari d’aquest Ajuntament, membre fundador de la web acicastello i de l’associació Plataforma Cívica Castellonera, i col·laborador de GCiE. En el seu record, una forta abraçada a la seua família. Va per tu Ximo !!

Gràcies per escoltar. Bona nit.

Moisès Vizcaino Garrido

Portaveu de GCiE

Novembre de 2009