La nostra autonomia està doblement discriminada pel govern central. Per una banda, per ser la pitjor finançada, i per altra, per ser el territori que menys inversions rep de tot l’Estat.

Som els únics que tenint una renda per càpita inferior a la mitjana estatal, aportem a les arques de l’Estat com si estiguerem per damunt, és a dir, que sent pobres paguem com a rics.

D’esta manera, l’Estat ens condemna a unes contribucions fiscals injustes i desproporcionades que ens aboquen a la inviabilitat econòmica.

A tot açò, se suma el dèficit en inversions al nostre territori què anualment ens imposen els distints governs centrals a través dels Pressupostos Generals de l’Estat. Així, sent la nostra autonomia un 11% de la població de l’estat espanyol, mai rebem un percentatge d’inversions concorde al nombre d’habitants.

Des de Compromís exigim al govern central un canvi immediat de finançament autonòmic que solucione la dramàtica insuficiència financera de la nostra autonomia, així com unes inversions territorialitzades en infraestructures d’acord al pes poblacional del territori valencià i compensacions per la insuficiència de finançament i d’inversions dels últims anys. No volem més però tampoc menys que els altres. Exigim un Tracte Just.